Themalessen bij Fair to Horses

Waar werken we naar toe?

Hoe zit het lichaam van mijn paard in elkaar?

Hoe hoort mijn paard correct te lopen?

Waarom ziet mijn paard er anders uit?

Wat heeft mijn paard nodig?

Dit zijn een paar vragen die we regelmatig krijgen tijdens lessen en trainingen. We merken dat er meer behoefte is aan uitleg over hoe er gewerkt wordt met de paarden. Waar werken we naar toe? Welke training werkt voor mijn paard?

Fair to Horses is een trainingscenter en hierbij hoort een actieve deelname aan trainingen en lessen in het belang van het verbeteren van alle gebruikspaarden, van Shetlander tot Fries.

Met de themalessen wil Romi Grotenhuis samen met Nicolò Ballatore en Marta Rovituso bewustwording creëren en kennis overbrengen aan alle klanten van Fair to Horses. Het maakt daarbij niet uit of je net start of dat je al jaren aan het trainen bent met jouw paard. 

Let op tijdstip is anders! De eerstvolgende vindt plaats op: zondag 29 oktober 2023 om 14.00 uur. Onderwerp: “The horse in collection”. Aanmelden kan hier.

Voorafgaand aan een training is het heel belangrijk om te weten op welk niveau jij als ruiter zit. Daarnaast is het ook goed om te weten welk niveau jouw paard heeft. Op deze manier weet je of jouw training vooral de basiselementen bevat bij een jong en/of onervaren paard of dat jouw paard al verder is en je meer verdieping kunt toepassen in het rijden of grondwerken.

Als je benieuwd bent naar jouw niveau als ruiter en het niveau van jouw paard, dan is het bijwonen van deze themalessen zeer waardevol.

Wij kijken ernaar uit iedereen met deze nieuwe vorm verder te brengen in de communicatie met de paarden en op deze manier een waardevol pakket aan informatie te bieden om iedereen te motiveren verder te groeien.

~ Be the change you want to see in your horse, because the change starts within ourselves in order for the horse to change too ~

De seminars zijn op zondagen van 11.00-12.30 uur. Aansluitend is er een lunch waarvoor je je kunt opgeven.  Deze gezonde lunch inclusief koffie of thee, kost €10,-, en is grotendeels vega. We kunnen uiteraard rekening houden met dieetwensen.


Heb je (één van) themalessen gemist? Geen probleem! Deze themalessen komen in de toekomst online beschikbaar. Tot die tijd kun je instromen in de themalessen.

Voor deze themalessen is de minimumleeftijd 16 jaar. De lessen worden gegeven in het Engels en daarom is een goede beheersing van de Engelse taal handig om alle lesstof goed te kunnen opnemen. Voor extra uitleg is Romi aanwezig om te vertalen.

Na afloop van elk seminar is er ruimte voor vragen en discussie.

Kosten

Voor klanten met een paard in training, instructeurs en medewerkers van Fair to Horses zijn de lessen inbegrepen.

Voor lesklanten, vrijwilligers en geïnteresseerden van buitenaf is het €15,- per les inclusief btw en €25,- per les met lunch inclusief btw.

Aanmeldingen

Via het inschrijfforumulier – LET OP! Het is belangrijk om je aan te melden. Zonder voldoende aanmeldingen kan de themales helaas niet doorgaan. Het zou zonde zijn als je voor niets komt.