Training

Bij Trainingcenter Fair to Horses bieden wij de mogelijkheid aan om een paard in (revalidatie)training te zetten. Soms kom je er als ruiter er niet helemaal meer uit met je paard door uiteenlopende redenen, of wil je graag onder begeleiding je paard na een blessure weer oppakken, met als doel voorkomen dat het paard opnieuw geblesseerd raakt.
Men spreekt van revalidatie bij paarden wanneer het paard van een lichamelijke blessure hersteld is en weer rustig opgepakt kan worden.
Hierbij is het vaak van belang om oude patronen te doorbreken, zoals een bewegings- of gedragspatroon. Wanneer dit niet doorbroken wordt, bestaat de kans dat het paard opnieuw geblesseerd raakt.

Vaak is er sprake van zowel mentale als lichamelijke revalidatie. Mentale revalidatie is onder andere van belang om paarden het vertrouwen terug te geven in hun lichaam en om oude patronen te kunnen doorbreken. Bij Trainingcenter Fair to Horses is veel ervaring met verschillende Horsemanship methodes, waardoor voor elk paard een geschikte ingang gevonden kan worden om met behulp van grondwerk aan de mentale balans te werken.

Wanneer de mentale balans bij het paard hersteld is, wordt er een start gemaakt met de lichamelijke revalidatie. Veelal wordt begonnen met het werken vanaf de grond om het paard alvast bepaalde principes uit te leggen en sterker te maken. Dit stelt het paard in de gelegenheid om de ruiter beter te kunnen dragen. Onder het kopje ‘Klassieke rijkunst’ leggen wij uit waar wij tijdens trainingen en lessen op letten, in de basis komt dit ook overeen met de lichamelijke revalidatie.