Lessen

Let op: Vanwege een steeds langer wordende wachtlijst, is besloten om tijdelijk een opnamestop in te lassen voor beginnende ruiters die geïnteresseerd zijn in Centered Riding. Op dit moment is er nog beperkt ruimte op de wachtlijst voor de gevorderde lessen. Hierdoor is het enkel mogelijk om een kennismakingsles in te plannen wanneer de ruiter zelfstandig kan sturen in zowel stap, draf en galop.

Bij Fair to Horses kan iedereen terecht die verdieping zoekt in het wezen paard en alles wat erbij hoort. Elke les wordt op eigen niveau aangepast. Dat maakt de lessen zowel geschikt voor fanatieke ruiters die dieper op techniek in willen gaan, voor angstige ruiters die weer vertrouwen in paardrijden willen krijgen of voor degene die graag vanaf de grond met een paard willen werken. Alle lessen zijn gericht op het vergaren van meer kennis over paarden.
Wij hechten veel waarde aan goede begeleiding en individuele aandacht voor paard en ruiter. Daarom geven wij uitsluitend privé- of gevorderde FtH-lessen (3 ruiters per les).

Elke ruiter begint met twee kennismakingslessen (een privéles van 30 minuten), waarbij de eerste les een introductie grondwerk is en de tweede een introductie rijden.

Voor alle kinderen boven de 14 jaar én volwassenen geven wij privélessen aan de beginnende ruiters en gevorderde FtH-lessen. Vanaf 16 jaar bieden wij privélessen van 45 minuten. Voor kinderen onder de 16 jaar zijn de privélessen standaard 30 minuten. Daarnaast kunnen lesklanten van Fair to Horses ook aan springlessen en buitenritten in groepsverband deelnemen.

Indien de ruiter minimaal zelfstandig en centered kan stappen en draven, een goede balans heeft en controle met het paard, dan kan de ruiter doorstromen naar gevorderde FtH-lessen. Uiteraard kun je ook privélessen blijven volgen.

Omdat wij overtuigd zijn dat een goede samenwerking ontstaat uit wederzijds vertrouwen en respect voor het dier, worden al onze paarden gereden volgens de Klassieke Rijkunst en Centered Riding®. Dit kan zowel bitloos als met bit zijn, afhankelijk van het niveau van paard en ruiter.

Kom daarom kennismaken met onze paarden en deze duurzame manier van rijden! Kom langs voor het maken van een afspraak, of neem via mail of telefoon contact met ons op.
Informeer naar een kennismakingsles waarin je onze stijl van lesgeven kunt ervaren en onze paarden leert kennen. Een kennismakingsles is verder zonder enige verplichtingen.

We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Op onze diensten gelden algemene voorwaarden, deze kunt u hier vinden.
Met het afnemen van onze diensten gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.