Centered Riding®

Alle lessen bij Fair to Horses worden gegeven door gediplomeerde Centered Riding® instructeurs. Centered Riding® houdt in: Rijden vanuit je botten, zonder (grove) spierkracht. Juiste balans, houding en beweging van de ruiter is van groot belang om te rijden zonder het paard en je eigen lijf te hinderen.

De basics van Centered Riding® leert je om meer harmonie en lichtheid te krijgen in je rijden, je lichaam en geest gezond te houden, gevoel en bewustwording te creëren in je eigen lichaam én die van het paard.  De basics van Centered Riding® zijn:

*Centreren: Als wij bewegen vanuit ons center, kun je licht en krachtig je paard aansturen, zonder dat het onnodige (veel) spierkracht kost.

*Ademhaling: Bij spanning veranderd onze ademhaling. Paarden reageren haarfijn op onze ademhaling. Indien je controle hebt over je ademhaling, kun je zacht blijven, je lichaam beter gebruiken, beter voelen en ontspanning op het paard ervaren en geven.

*Zachte ogen:
 In het moment zijn, maar bewust zijn van je omgeving, door de ogen van het paard kijken.

*Blokken bouwen: Door je lichaam op juiste wijze op te bouwen, als een blokkentoren, kun je de beweging van het paard vlekkeloos leren volgen zonder dat er veel spierkracht voor nodig is en zonder dat wij het paard hinderen in zijn beweging.

*Heldere intentie: Voorafgaand aan de oefening een plan hebben: Waar wil je naartoe? In welk tempo? Stuur ik mijn lichaam de juiste kant op, of zit ik met mijn gedachten ergens anders? Als jij je plan helder hebt, kun je dit pas helder overdragen aan je paard.

*Aarden/Gronden: Door te aarden en gronden kun je veel beter in contact komen met het paard en geeft je stabiliteit.