Meer info

Duurzaam omgaan met paarden, wat betekent dat?

In de visie van Fair to Horses betekent dat, dat ruiter en paard samen een duurzame relatie aangaan, waarin balans en juiste communicatie centraal staat. Wij gebruiken geen bitten bij onze lespaarden en maken gebruik van zadels met een flexibele boom. Onze lespaarden staan 24/7 buiten in een kudde en hebben daarbij altijd beschikking over ruwvoer.

Plezierig samenwerken voor paard én ruiter, dat is ons streven. Door gebruik van de Centered Riding methode leren ruiters hoe ze zichzelf in balans kunnen houden op een paard en hoe ze het paard kunnen sturen met hun lichaam. Bewust leren bewegen op een paard zonder hem te hinderen, is essentieel voor een eerlijke samenwerking. Duurzaam betekent ook dat iets langer meegaat, je gaat ergens spaarzaam mee om. Centered Riding leert je duurzaam met je eigen lichaam om te gaan, want als je lichaam vrijlijk kan bewegen, kun je veel fijner paardrijden.

Dat geldt ook voor het paard. Door het inzetten van grondwerk en de methode van het rechtrichten, leren wij de ruiter het paard in balans te rijden, zodat hij de ruiter optimaal kan dragen. Tijdens onze lessen leren wij de ruiters zoveel mogelijk over de biomechanica van het paard zodat er zo min mogelijk roofbouw op het paardenlijf wordt gepleegd.

Vraag hier een kennismakingsles aan!

Kom daarom kennismaken met onze paarden en deze duurzame manier van rijden! Kom langs voor het maken van een afspraak, of neem via mail of telefoon contact met ons op. Informeer naar een kennismaking les waarin je onze stijl van lesgeven kunt ervaren en onze paarden leert kennen. Een kennismaking les is verder zonder enige verplichtingen.

We kijken er naar uit je te ontmoeten!