Open Clinic Centered Riding®

Wil jij ook zelfbewuster en in meer harmonie paardrijden?
Meld je dan nu aan voor de Open Clinic Centered Riding® bij Fair to Horses Trainingcenter.

Tijdens de Open Clinic Centered Riding leer je de basis van Centered Riding® en krijg je in twee dagen ontzettend veel nieuwe inzichten! Je wordt je meer bewust van je eigen lichaam en hoe je je lichaam effectief gebruikt om ‘als vanzelf’ je paard te rijden. Je rijdt meer in harmonie met je paard en je zult merken dat het gewoon beter gaat.
Deelname aan de Open Clinic is mogelijk voor alle disciplines en ruiters van elk niveau en achtergrond en is een waardevolle aanvulling in jouw ontwikkeling als ruiter. Zelfstandig kunnen stappen, draven en galopperen is wel noodzakelijk.

Op 17 en 18 september 2023 kun je bij Fair to Horses deelnemen aan de Open Clinic Centered Riding® gegeven door Margreet Bouwmeester. In de ochtenden oefenen we op de grond zonder paard zodat je je bewust wordt van jouw gewoontes. Er wordt gekeken of er nieuwe gewoontes effectiever zijn in relatie tot het paardrijden. In de middag gaan we met het geleerde werken te paard, want die geeft de beste feedback. Daarnaast krijg je heldere oefeningen mee, die je thuis dagelijks met of zonder paard kan doen.

Margreet Bouwmeester geeft clinics in Centered Riding® en is gekwalificeerd voor het opleiden van instructeurs. Ze is daarnaast gespecialiseerd in Alexandertechniek, Alona Equine Bodywork en Alona Awareness training method waarmee jij je verder kunt ontwikkelen als ruiter, trainer en/of therapeut. Voor meer informatie over Margreet ga je naar haar website.


Na het volgen van deze open clinic kun je je opgeven voor de instructeursopleiding Centered Riding®.

Kosten voor 2 dagen open clinic zijn €350,-.
Voor meer informatie kun je mailen naar info@fairtohorses.nl en aanmelden kun je via de volgende link.

Het is mogelijk om je eigen paard mee te nemen.

De kosten voor stalling (scharrelbox of paddock) inclusief bodembedekking en hooi is €25,- per dag. Overnachten is helaas niet mogelijk. 

Mocht je liever een paard van ons huren kan dat ook. De kosten hiervoor bedragen €30,- per dag.

Mocht je hier interesse in hebben dan is het wel noodzakelijk dat je voorafgaand aan de Open Clinic  een Centered Riding les bij Fair to Horses volgt, zodat we een goede inschatting kunnen maken welk paard geschikt is. Om deze les in te plannen kun je mailen naar lessen@fairtohorses.nl en erbij vermelden dat je een eenmalige les wilt inplannen van 45 minuten bij een van onze instructeurs i.v.m. de Open Clinic CR. Het lestarief is €47,-.