Hobby Horsing Wedstrijd

Maandag 6 juni, 2e Pinksterdag!

De 2e editie van de Hobby Horsing wedstrijd bij Fair to Horses in Bleiswijk. Deze keer een nog groter spektakel dan de 1e editie!
Er worden namelijk nog meer wedstrijden georganiseerd: springen, dressuur, carrousel, pas de deux en een barrel race.

Hier staat het programma van de feestelijke 2e pinksterdag en hier zijn de startlijsten:
Dressuur
Springen
Barrelrace
Pas de Deux

Springen:
Er is in deze editie gekozen voor meerdere hoogtes, je kunt bij de inschrijving aangeven aan welk niveau je mee wilt doen.
Niveau 1 = 30 t/m 40 cm
Niveau 2 = 50 t/m 60 cm
Niveau 3 = 70 t/m 80 cm.
(Maximaal 60 deelnemers)

Dressuur:
Ook deze keer wordt er weer een dressuur wedstrijd gehouden. Er zijn 3 verschillende proeven. Bij de inschrijving kun je aangeven welke proef je wilt doen.
(Maximaal 30 deelnemers!)

Carrousel:
Je hebt nu ook de keuze om aan een carrousel wedstrijd mee te doen. Je mag hierbij je eigen proef maken en deze mag je met 3 of meer kinderen uitvoeren.
De proef mag maximaal 3 minuten duren en mag op muziek (Fair to horses geeft hierbij de keuze uit 2 nummers, zie onder). De proef mag voorgelezen worden maar hier moet zelf voor gezorgd worden)
(Maximaal 15 deelnemende koppels!)

Pas de deux:
Ook deze is nieuw! Jij en je vriend(in) mogen zelf een proef maken en deze uitvoeren.
De proef mag maximaal 3 minuten duren en mag op muziek (Fair to horses geeft hierbij de keuze uit 2 nummers, zie onder). De proef mag voorgelezen worden maar hier moet zelf voor gezorgd worden)
(Maximaal 15 deelnemende koppels!)

Barrel Race:
Super leuk is ook de toevoeging van de barrel race!
Er zijn 2 categorieën (t/m 9 jaar en vanaf 10 jaar)
Hiervoor geldt geen maximum aantal deelnemers.

Uiteraard zal er een jury zijn en zal er een echte prijsuitreiking plaatsvinden. Verder is het al super leuk om elkaar te ontmoeten en zo elkaars hobbyhorses te bewonderen. Daarnaast zal er een loterij gehouden worden waarbij je geweldige “paard gerelateerde” cadeaus kunt winnen. En ook deze keer zal er weer een prachtige Hobbyhorse verloot worden!

De bijdrage per deelname per onderdeel van deze wedstrijd bedraagt €12,50. Dit is inclusief een lot voor de loterij. Extra lootjes (a € 2,50 per lot) kunnen die dag (via contante betaling) worden bijgekocht.
Deelname aan de Barrel race kost € 5,-. Hier zit geen lot voor de loterij bij in.

Iedereen heeft er ontzettend veel zin in! We kijken er naar uit om iedereen (weer) te ontmoeten.
We gaan er met zijn allen weer een fantastische leuke dag van maken.

Wil je ook mee doen?
Geef je dan z.s.m. op d.m.v het invullen van dit inschrijfformulier. Het formulier vul je in en stuur je terug naar activiteiten@fairtohorses.nl. Let op dat het formulier volledig is ingevuld. Hieronder kun je meer details vinden over de verschillende onderdelen.

We gaan er wederom een geweldige dag van maken. Toeschouwers zijn van harte welkom! Onze kantine is deze dag geopend.


Tot dan!

Dressuur:
De dressuurproeven zijn als volgt: proef 1, proef 2, proef 3

Springen:
De route van het springparcours kun je hier vinden. Je kunt zelf kiezen of je A. door de waterbak gaat of B. de sprong neemt, dit maakt geen verschil in jouw punten. De springprotocollen zijn als volgt: Niveau 1: Springen 30-40 cm, Niveau 2: Springen 50-60 cm, Niveau 3: Springen 70-80 cm.

Carrousel en Pas de Deux:
Er is keuze uit 2 liedjes: Ostwind – Das Wiedersehen Of Spirit – Samen vrij

Barrel Race:
De route van de Barrel Race vind je hier. En het protocol staat hier.

Hobbyhorsing is de Engelse term voor stokpaardrijden en wordt door duizenden tieners in Finland, Zweden, Duitsland en Frankrijk beoefend. In Nederland wordt het hobbyhorsing steeds populairder. Zo was er in oktober van 2021 Nederlandse Kampioenschappen in Friesland waaraan 40 kinderen deelnamen. In Finland staat hobbyhorsing voor zelfvertrouwen, mogen zijn wie je bent en het overwinnen van hindernissen. Bij Fair to Horses vinden wij dit een mooi uitgangspunt en daarnaast kenmerkt het stokpaardrijden zich door veel gezelligheid en acceptatie.

Op 24 april 2022 hielden wij al een hobby Horsing wedstrijd met dressuur en springen met maar liefst 81 deelnemers uit het hele land. Er waren zelfs deelnemers uit Duitsland en België. Het was een geweldige dag waar liefhebbers van deze mooie hobby elkaar konden ontmoeten. Voor een indruk van deze dag kun je kijken naar het filmpje op onze Facebook pagina.